Nefit waarschuwt voor brandgevaar bij Topline cv-ketels
04 februari 2017 

Nefit waarschuwt voor brandgevaar bij Topline cv-ketels

Fabrikant van cv-ketels Nefit waarschuwt bezitters van een Nefit Topline cv-ketel dat het toestel brandgevaar kan opleveren als deze nog niet is aangepast. Het gaat om cv-ketels die in 2007, 2008 en 2009 zijn gemaakt. In Nederland zijn er daarvan 128.000 verkocht.

Topline cv-ketels aangepast bij onderhoud

In 2009 heeft Nefit ontdekt dat er een mogelijk verhoogd risico bestond voor brandgevaar bij de Topline cv-ketels. In overleg met de toezichthouder zijn alle Nederlandse installateurs in 2009 op de hoogte gebracht van het mogelijke gevaar. Er is meteen actie ondernomen door tijdens regulier onderhoud een modificatie uit te voeren waarbij het risico op brandgevaar is geëlimineerd. Alle toestellen  die wij in onderhoud hebben zijn daarom al in 2009, 2010 en 2011 aangepast zodat bij deze cv-ketels het probleem is verholpen. In totaal zijn er in Nederland nu 40.000 Topline cv-ketels aangepast en dat betekent dat er toch nog zo’n 88.000 cv-ketels zijn, die niet aangepast zijn. Volgens Nefit is er geen reden tot paniek, maar Nefit vindt het wel belangrijk dat de resterende Topline cv-ketels de komende twee jaar ook worden aangepast.

U heeft een Nefit Topline cv-ketel?

Als u bij ons een onderhoudsabonnement heeft dan hoeft u zich geen zorgen te maken, want dan heeft uw cv-ketel al een upgrade gehad die het probleem heeft opgelost. Heeft u geen onderhoudsabonnement, of twijfelt u, neem dan contact met ons op, via het contactformulier of telefonisch 0111416255. Tijdens werkdagen krijgt u dan meteen een specialist aan de lijn die uw vragen kan beantwoorden. U kunt ook zelf controleren of uw cv-ketel een Nefit Topline is waarvoor de waarschuwing geldt. Controleer hiervoor de typeplaat bovenop het toestel. Het toesteltype vindt u bij ‘’Model’’: begint het type met ‘’Nefit TopLine’’ en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007) , 08 (2008) of 09 (2009), dan geldt de waarschuwing voor uw toestel. Een voorbeeld van het typeplaatje vindt u hier.

Topline HR25/HR30       Topline Compact HR25/HR30       Topline Aquapower HR25/HR30       Topline Aquapower plus HR25/HR30

Onderhoud cv-ketel van cruciaal belang

In een cv-ketel wordt gas verbrand om warmte voor de verwarming en warm water te maken. Dit kan potentieel gevaar opleveren of onnodig veel energie kosten. Goed onderhoud is cruciaal voor een goede en veilige werking van iedere cv-ketel. Mocht u nog geen regulier onderhoud laten uitvoeren dan raden wij ten zeerste aan dit te laten doen. Sluit daarom een onderhoudsabonnement af. Dan zorgen wij automatisch dat het onderhoud wordt uitgevoerd en heeft u daar geen omkijken meer naar.

Over de schrijver
De redactie van Deurloo BV houdt de ontwikkelingen binnen de installatietechniek, energietechniek bij. Publicaties op de site en de socials.