Smart Home met Gira X1

Gira heeft de nieuwe applicatie voor Smart Home’s geintroduceerd, de Gira X1. Gira X1 is in principe de centrale computer van de huisautomatisering en kenmerkt zich door de eenvoudige integratie en programmatie. Gira X1 is, zoals we gewend zijn van Gira, een knx product waardoor de toepasbaarheid vergroot wordt. knx is een taal voor communicatie tussen verschillende knx modules. knx wordt door vele fabrikanten van domotica en huisautomatiseringsproducten gebruikt en dit maakt de toepasbaarheid en mogelijkheden vrijwel onbeperkt.

Wat kun je met de Gira X1?

De Gira X1 zorgt ervoor dat alle installaties in huis eenvoudig bediend kunnen worden, intelligent en automatisch. De X1 wordt daarmee de basis voor het intelligente huis. Licht in en uitschakelen,  jaloezieën omhoog en omlaag bewegen, de gewenste temperaturen instellen. Vanuit huis of bij afwezigheid met behulp van de smartphone op afstand.

De Gira X1 app

De X1 app visualiseert de knx installaties van je slimme woning. Met de app kun je alle functies bedienen, zoals dimmen, schakelen, rolluiken, jaloezieën, verwarmingsregeling, scènes. Ook camerabeelden kunnen “live” bekeken worden. En dat allemaal met een mooie en functionele interface. De app is beschikbaar voor iphone en android-toestellen en kan in de beide app stores gedownload worden.

Gira X1 in je netwerk

De Gira X1 heeft een geïntegreerde VPN server, waardoor je op een veilige manier van afstand contact kan maken met je intelligente huis. Op afstand bedienen en bekijken van je smart home is daardoor veilig en eenvoudig.

In huis kunnen via Wifi met de smartphone alle functies bediend en ingesteld worden. Zo kun je makkelijk met een tablet of smartphone je intelligente woning aansturen. Een IP netwerkverbinding en een WLAN router met Wifi zijn noodzakelijk.

De X1 kan eenvoudig ingebouwd worden en neemt weinig ruimte in. De intelligente mogelijkheden zitten allemaal ingebouwd in dit kleine kastje.

Meer informatie of advies ? Neem contact op en binnen korte tijd weet u alles van de mogelijkheden en de kosten.

Over de schrijver
De redactie van Deurloo BV houdt de ontwikkelingen binnen de installatietechniek, energietechniek bij. Publicaties op de site en de socials.