Studenten Installatietechniek bezoeken Stadhuismuseum
17 juni 2018 

Studenten Installatietechniek bezoeken Stadhuismuseum

Donderdag 8 juni hebben 4e jaars MBO studenten installatietechniek van het Techniek College Rotterdam een bezoek gebracht aan het Stadhuismuseum Zierikzee. Onder leiding van Martijn Deurloo, directeur van ons bedrijf en docent installatietechniek bij het Techniek College Rotterdam, maakten de studenten kennis met een stukje geavanceerde installatietechniek.

Installatietechnische hoogstandjes

Het Stadhuismuseum heeft een aantal installatietechnische hoogstandjes die zeer interessant zijn voor de studenten installatietechniek. Het binnenklimaat van het museum is van groot belang. Niet alleen voor de bezoekers en medewerkers, maar ook voor de historische kunstschatten die zo goed mogelijk geconserveerd moeten worden.

Strenge eisen binnenklimaat

In het Stadhuismuseum zijn installaties aanwezig die er voor zorgen dat het binnenklimaat aan strenge eisen voldoet. Zoals de mate van reinheid, de temperatuur en de vochtigheid van de binnenlucht. Dit alles wordt bestuurd, geregeld en gecontroleerd met een Gebouw Beheer Systeem.  Hiermee wordt de werking, energiegebruik en alle gemeten waarden via de computer of met smart devices gemonitord. Allemaal zaken die de studenten de afgelopen vier jaar intensief bestudeerd hebben. Aan het eind van hun studie zijn ze in staat om deze installaties voor een groot deel zelf te ontwerpen en te bouwen.

Uitdagingen voor onderwijs en bedrijfsleven

Installatiebedrijf Deurloo BV is verantwoordelijk voor service & onderhoud van de installaties in het museum en zorgt ervoor dat deze goed blijven draaien. We vonden het een eer om de studenten te mogen ontvangen, want we zijn trots op het werk dat we doen voor het Stadhuismuseum Zierikzee.  Zo is er een mooie samenwerking ontstaan tussen ons bedrijf en het onderwijs, dat zeker een vervolg gaat krijgen. We spelen daarmee bewust in op actuele thema’s, zoals het tekort aan techniek docenten, de lage instroom van technische vmbo en mbo studenten en het tekort aan technische vakmensen. Belangrijk de handen ineen te slaan om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Uitdagingen die het onderwijs en het bedrijfsleven gezamenlijk zullen moeten aanpakken. De excursie heeft in ieder geval een extra boost aan de technische en culturele kennis van de Rotterdamse studenten installatietechniek gegeven.

Over de schrijver
De redactie van Deurloo BV houdt de ontwikkelingen binnen de installatietechniek, energietechniek bij. Publicaties op de site en de socials.