Subsidieregeling voor duurzame energie
16 december 2015 

Subsidieregeling voor duurzame energie

Ondernemers en particulieren die zelf thuis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken kunnen in 2016 subsidie krijgen voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Vanuit de overheid wordt hiervoor 70 miljoen euro beschikbaar gesteld.

“Onze energievoorziening gaat de komende jaren veranderen. Nederlandse huizen en bedrijven zullen in de toekomst minder gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2 uitstoot worden teruggedrongen. Ook levert het huishoudens een flinke energiebesparing op. Deze ontwikkeling wil het kabinet stimuleren via deze nieuwe subsidieregeling. De overstap naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen met alle Nederlanders gemaakt worden”, aldus onze minister van economische zaken: Henk Kamp.

Voor welke apparatuur is er subsidie mogelijk?

De subsidie is beschikbaar voor verschillende apparaten en hebben allemaal te maken met duurzame warmte. Duurzaam omdat het een stuk zuiniger is dan verwarmen op de traditionele manier en/of omdat de energiebron zelf renewable is of dit makkelijk kan worden. Een combinatie van een warmtepomp, die elektrische energie gebruikt, met een zonnestroominstallatie is bijvoorbeeld een ideale combinatie. Hieronder zijn de verschillende installaties en apparaten gegeven met subsidie indicaties.

Zonneboiler

Via een zonneboiler wordt zonlicht omgezet naar warmte voor verwarming van ruimten en tapwater. Een zonneboiler levert een gemiddeld huishouden een besparing op van rond de 130 euro per jaar en kost tussen de 2.000 en 5.000 euro. Gemiddeld is hier een subsidie voor beschikbaar van € 650,-, afhankelijk van het type zonneboiler.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht, bodem of het grondwater haalt en geschikt maakt voor het verwarmen van ruimtes of tapwater. In bestaande woningen wordt vaak gebruik gemaakt van hybride warmtepompen, in combinatie met een cv-ketel. Een hybride warmtepomp levert een gemiddeld huishouden een jaarlijkse besparing op de energierekening van 200 tot 300 euro. U kunt hiervoor tot 1.500 euro subsidie aanvragen, afhankelijk van het type warmtepomp.

Pelletkachel

In een pelletkachel worden houtpellets van samengeperst houtafval verbrand, waarmee uw woning kan worden verwarmd. De kachel lijkt op een traditionele houtkachel, maar is veel energiezuiniger. De pelletkachel levert een gemiddelde besparing op van rond de 490 euro per jaar. Voor een pelletkachel kunt u voor minimaal 500 euro subsidie aanvragen. Bij grotere pelletkachels, met een vermogen boven de 10 kW, komt hier voor iedere kilowatt nog 50 euro aan subsidie bovenop.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij leveren en installeren zonneboilers, wamtepompen en pelletkachels met het hoogste rendement die in Nederland beschikbaar zijn. Wij zijn onder andere dealer van Ecoforest, een leverancier met een uniek programma warmtepompen en pelletkachels. Door het zeer hoge rendement bent u verzekerd van de hoogst mogelijke subsidie. Uiteraard kunt u van ons ook een gedegen advies verwachten. Wij leveren en installeren al tientallen jaren zonneboilers, wamtepompen en pelletkachels. Van klein tot groot. Om huizen en kantoren te verwarmen en voor industriële toepassingen.

Over de schrijver
De redactie van Deurloo BV houdt de ontwikkelingen binnen de installatietechniek, energietechniek bij. Publicaties op de site en de socials.